Listy gości w szablonach eventów określają strukturę wszystkich eventów korzystających z tego szablonu. Gdy zmienisz listę gości w szablonie, zmiany zostaną zastosowane we wszystkich powiązanych eventach. Usunięcie listy gości z szablonu usuwa ją jednak tylko z tych eventów, w których lista jest pusta, dzięki czemu dane gości nigdy nie zostaną przypadkowo utracone.
Aby edytować listy gości w szablonie, potrzebujesz uprawnienia Administrator dla szablonu lub miejsca. Więcej informacji: Uprawnienia.
Dodawanie listy gości
Normalna lista gości
- Przejdź do Eventy (menu główne) > karta Szablony > Twój szablon > Listy gości
- Wybierz przycisk Dodaj listę gości
- W panelu, który się otworzy, wybierz kartę Normalny
- Wpisz nazwę listy gości
- Wybierz kolor (opcjonalnie)
- Wybierz przycisk Dodaj
- Wybierz przycisk Zapisz
Typ karnetu
- Przejdź do Eventy (menu główne) > karta Szablony > Twój szablon > Listy gości
- Wybierz przycisk Dodaj listę gości
- W panelu, który się otworzy, wybierz kartę Typ karnetu
- Wybierz typ karnetu
- Wybierz przycisk Dodaj
- Wybierz przycisk Zapisz
Typ karnetu zostanie powiązany ze wszystkimi eventami korzystającymi z tego szablonu. Więcej informacji: Karnety.
Edytowanie listy gości
- Przejdź do Eventy (menu główne) > karta Szablony > Twój szablon > Listy gości
- Zmień nazwę lub kolor normalnej listy gości bezpośrednio na liście (list gości powiązanych z typem karnetu nie można tu edytować)
- Wybierz przycisk Zapisz
Zmiany obowiązują we wszystkich eventach korzystających z tego szablonu.
Zmiana kolejności list gości
- Przejdź do Eventy (menu główne) > karta Szablony > Twój szablon > Listy gości
- Przeciągnij ikonę zmiany kolejności (po prawej stronie każdej listy gości), aby zmienić ich kolejność
- Wybierz przycisk Zapisz
Ustawiona przez Ciebie kolejność decyduje o tym, jak listy gości są wyświetlane we wszystkich eventach korzystających z tego szablonu.
Usuwanie listy gości
- Przejdź do Eventy (menu główne) > karta Szablony > Twój szablon > Listy gości
- Wybierz ikonę z trzema kropkami w prawym górnym rogu listy gości
- Wybierz opcję Usuń
- Wybierz przycisk Zapisz