Połącz swoje konta firmowe lub konta twórcy na Instagramie w sekcji Połączenia.
Połączenia należą do użytkownika Attendium, którego stronę „Połączenia” przeglądasz. Możesz połączyć kilka kont na Instagramie, ale każde konto na Instagramie może być połączone tylko z jednym użytkownikiem Attendium naraz.
Aby zarządzać połączeniami innego użytkownika, potrzebujesz uprawnienia Administrator na jego koncie. Dowiedz się więcej o uprawnieniach.
Jeśli przy połączeniu widnieje Wymagane ponowne połączenie, połącz je ponownie, aby przywrócić dostęp.
Ponowne połączenie aktualizuje wszystkie połączenia z Instagramem autoryzowane razem dla tego portfolio. Pominięte konta zostaną odłączone. Aby połączyć konta z innego portfolio, użyj Połącz Instagram.
Z Attendium zostanie odłączone tylko wybrane połączenie z Instagramem. Inne konta na Instagramie połączone razem pozostaną połączone. Możesz ponownie połączyć to konto później, również z innego logowania Attendium.
Aby poprosić o usunięcie swoich danych z Instagrama z Attendium, wyślij e-mail na adres support@attendium.com. Podaj nazwy użytkowników Instagrama, których dotyczy prośba, oraz adres e-mail, którego używasz do logowania w Attendium.