Cennik
Aktualności
Zarejestruj się
Zaloguj się
CennikO nasSkontaktuj się z namiOpinie
Zaloguj sięZarejestruj sięNie pamiętasz hasła?
Warunki korzystania z usługiPolityka prywatnościWarunki dla deweloperówBezpieczeństwoUstawienia prywatnościRODO
AktualnościFunkcjeCentrum pomocyStatus systemu
Aplikacja iOSAplikacja AndroidAplikacja webowa

Ustawianie uprawnień do konta

Uprawnienia ustawione na koncie obowiązują dla wszystkiego, co się na nim znajduje. Używaj ich dla osób z zespołu, które powinny mieć wszędzie ten sam dostęp. Aby przyznać dostęp do jednego eventu lub miejsca, ustaw uprawnienia tam, a nie na koncie (zobacz Ustawianie uprawnień do eventu).

Aby ustawić uprawnienia do konta, potrzebujesz uprawnienia Administrator dla konta. Więcej informacji: Uprawnienia.

Jak ustawić uprawnienia do konta

  1. Przejdź do Ustawienia (menu główne) > Konto > Uprawnienia
  2. Wybierz użytkownika. Na liście jest każdy użytkownik Twojego konta
  3. W panelu po prawej stronie wybierz uprawnienia, które chcesz przyznać (zobacz Uprawnienia, aby dowiedzieć się, na co pozwala każde z nich)
  4. Wybierz przycisk Zapisz

Aby przyznać dostęp użytkownikowi z innego konta, wybierz przycisk Dodaj użytkownika (pod listą użytkowników) i w sekcji Połącz użytkownika zewnętrznego wpisz nazwę użytkownika tej osoby. Następnie wybierz przycisk Wybierz. Zobacz Przyznawanie dostępu użytkownikom zewnętrznym.

Aby utworzyć nowych użytkowników, wybierz przycisk Dodaj użytkownika, a następnie przycisk Zarządzaj użytkownikami, lub przejdź do Ustawienia (menu główne) > Użytkownicy. Zobacz Zarządzanie użytkownikami.

Wyłączanie funkcji dla użytkownika

Przejdź do Ustawienia (menu główne) > Konto > Uprawnienia i wybierz użytkownika. Pod uprawnieniami możesz wyłączyć dla wybranego użytkownika niektóre funkcje Twojego planu, takie jak Logi, Eksporty danych i Szacowanie płci. Domyślnie każda z nich ma ustawienie Włączone, co oznacza, że decyduje plan. Ustaw ją na Wyłączone, aby ukryć funkcję przed tym użytkownikiem, albo zamiast tego wybierz pozycję Wszyscy (na górze listy użytkowników), aby wyłączyć ją na całym koncie. Aby to cofnąć, ustaw ją z powrotem na Włączone.

Zobacz Analitykę, aby dowiedzieć się, do czego służy szacowanie płci.

Przyznawanie dostępu użytkownikom zewnętrznym