Redigera en gäst för att rätta namnet, ändra antalet gäster eller uppdatera de anpassade fälten. Ändringarna synkroniseras till alla enheter som har eventet öppet.
Obs
Användare kan redigera och radera gäster som de själva har lagt till. Med behörigheten Admin kan användare redigera och radera gäster som andra har lagt till. Läs mer om Behörigheter.
Steg för att redigera en gäst
- Gå till Event (huvudmenyn) > ditt event > Gäster
- Sök efter och välj gästen (se Sök och checka in gäster på ett event)
- Redigera gästuppgifterna i panelen till höger
- Välj Spara
Om det nya namnet matchar en gäst som redan finns i eventet visar panelen dubletterna. Välj Ersätt bredvid en dublett för att ersätta den, eller Lägg till dublett för att behålla båda.
I panelen kan du också dela gästbekräftelsen (se Gästbekräftelser), och där visas gästens biljettbeställningar under Försäljning (se Hantera beställningar och återbetalningar) och gästens historik under Logg (se Visa eventloggen).
Steg för att flytta en gäst till en annan gästlista
- Gå till Event (huvudmenyn) > ditt event > Gäster
- Sök efter och välj gästen
- Ändra Gästlista
- Välj Spara
Varning
Incheckningar förs inte över till den nya gästlistan. Gästen visas som tillagd av dig, vilket kan utlösa automeddelanden (se Automeddelanden).
Steg för att radera en gäst
- Gå till Event (huvudmenyn) > ditt event > Gäster
- Sök efter och välj gästen
- Välj papperskorgsikonen högst upp i panelen
- Välj Radera för att bekräfta
Steg för att redigera flera gäster samtidigt
- Gå till Event (huvudmenyn) > ditt event > Gäster
- Välj knappen Välj (under listan)
- Välj gästerna, eller Alla för alla gäster som matchar din aktuella sökning och dina filter
- Välj Åtgärder och sedan åtgärden:
- Ändra antal gäster — välj Ställ in exakt antal gäster för att ge varje valt namn samma antal gäster, eller Ändra antal gäster för att lägga till eller ta bort ett antal gäster per namn
- Redigera anpassat fält — välj fältet under Anpassat fält och sedan Ange värde eller Rensa värde. Bara fält som alla de valda gästernas gästlistor har gemensamt visas
- Flytta till en annan gästlista — välj Gästlista och sedan Flytta. Incheckningar förs inte över, och de flyttade gästerna visas som tillagda av dig, vilket kan utlösa automeddelanden (se Automeddelanden)
- Radera — välj Radera för att bekräfta
Om du vill radera alla gäster på en gästlista kan du också radera själva gästlistan (se Redigera gästlistor för ett event). När du raderar en gästlista raderas alla gäster på den.